Zapozneli »predlog«, ki bi lahko bil rešitev za težave novega generalnega direktorja UKC

Na spletu smo opazili informacijo, da novi generalni direktor UKC Janez Poklukar jadikuje, da nima kam z nekaj deset bolniki, ki zasedajo postelje v UKC, ker jih nimajo, kam namesti, in sicer zato, ker tudi svojci naj ne bi imeli možnosti, da jih »prevzamejo« (priznate, da ni lep izraz, žal je tak, kakršno je dejstvo). In razlog naj bi bil ta, da UKC nimajo ustreznih zunaj bolnišničnih kapacitet. 

No tu je eden od odgovorov ali predlogov kakor vam je ljubše! Če bi to razsuto Cukrarno spremenili v sprejemališče pomoči potrebnih ljudi in ne metali peko 20 milijonov denarja našega in evropskega v obnovo nekega kavzi kulturnega “spomenika”, ki je celo v neposredni bližini UKC, bi naredili pravo potezo.

A mesto Ljubljana ta razpadajoči objekt obnavlja z namenom, da bo tu galerijski prostor, čeprav imamo v Ljubljani veliko prostora za galerije in galerij, kjer se imajo umetniki možnost predstaviti, a tudi te, ki jih že imamo, a tudi te niso posebej dobro obiskane. In kje so te galerije? Tu…https://mgml.si/sl/ No in to je zgodovina Cukrarne… hthttps://sl.wikipedia.org/wiki/Cukrarna, ki smo jo posneli pred dvema dnevoma, natančneje 26. 9. 2019.

V vašo vednost Cukrarna bo torej po sklenjeni pogodbi iz sedanje podrtije postala Galerija Cukrarna. V središču stavbe bo glede na napovedi nastal sodoben galerijski prostor za velike in zahtevne razstavne projekte. Dela bodo predvidoma trajala 24 mesecev (torej do konec leta 2020), prenovo bo delno sofinanciral Evropski sklad za regionalni razvoj s sredstvi v višini 10.774.396 evrov, Republika Slovenija bo gradnjo sofinancirala z 2.693.599 evrov, MOL pa bo prispeval 9.753.847 evrov. Skupno bo v prenovo tako vloženih preko 23 milijonov evrov.

Da se boste sami lahko prepričali, kaj smo s tem kratkim zapisom želeli povedati, mirno odkorakate do Poljskega nasipa in se prepričajte na lastne oči s stanjem ob obnovi Cukrarne.

Če se vam bo po ogledu področja zdelo, da nimamo prav, naj bo po vaše. Nenazadnje gre za vaš denar in le delček našega.

No, to pa še moramo dodati! No, če porečete, da je treba zgodovinske objekte obnoviti za zanamce, to zagotovo ni potrebno za nekdanjo vojašnico JNA, ki prav tako razpad pred našimi očmi. Mi pa nima ne prostora za stanovanje mladih, ne stari in ne bolnih. Logično, ker so ljudje, ki nas vodijo »bolni« ali pa nesposobni. /Pripravil: Janez Temlin/Foto in video: J. Temlin/Ljubljanske novice

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s