Bralci Condé Nast Traveler Dunaj uvrstili na 4. mesto na svetu in najboljše v Evropi

Bralci mednarodne revije o luksuznih in življenjskih slogih Condé Nast Traveler so znova razglasili Dunaj za najboljši mestni cilj v Evropi. Dunaj je na svetovnem mestu lestvice “najboljših velikih mest” zasedel četrto mesto po Tokiu, Kjotu in Singapurju.

Strokovnjaki za potovanja Condé Nast Traveler že več kot 30 let objavljajo svoje nagrade za bralce, kdo jim lahko kaj ponudi. Tako je med 1. aprilom in 30. junijem letos več kot 600.000 bralcev ameriških in britanskih revij glasovalo o svoji najljubši destinaciji, hotelih in posebnostih.

Na lestvici svetovnih “najboljših velikih mest” je glavno mesto sosednje nam severne sosede Avstrije – Dunaj zasedel četrto mesto za Tokijem, Kjotom in Singapurjem, od 5. do 10. mesta pa zasedajo Osako, Kopenhagen, Amsterdam, Barcelona, Tajpej in Sydney.

Uredništvo Condé Nast Traveler  je zapisalo, da je Dunaj umetniško, izvrstno in v veliki meri oblikovano z svojimi glasbenimi in intelektualnimi temelji mesto polno kulture. 

“Dunaj je izjemen in značilen po svojih glasbenih in intelektualnih koreninah, Dunaj navdušuje s svojo bogato kulturno ponudbo,” so navdušeno zapisali uredniki Condé Nast Traveler  o avstrijski prestolnici.

Condé Nast Traveler  je eden najprestižnejših svetovnih potovalnih medijev, trenutno najvišja uvrstitev na Dunaju je tako posebna nagrada za destinacijo in hkrati obveza, »da svoje obiskovalce iz vsega sveta še naprej navdihujemo kulturno naklonjeno in potrošniško usmerjeno potovalno javnost, ko obišče Dunaju. Poleg tega imamo ob 250. rojstnem dnevu Ludviga van Beethovena leta 2020 tudi veliko sporočilo: Dunaj ni bil star le 250 let, ampak je še vedno vodilna prestolnica glasbe na svetu! « pravi direktor za turizem mesta Dunaj Norbert Kettner.

In kaj dodati? Če tako pravi 600.000 bralcev Condé Nast Traveler  ima to težo.

No, a mirno to lahko zapišemo tudi mi, kar je zapisano, je več kot res. Dunaj namreč  res privlači s svojimi glasbenimi in intelektualnimi temelji in drugo vsestransko ponudbo za obiskovalcev istega./Objavo pripravila: Alenka T. Seme in Janez Temlin/foto: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s