O “630.000 ribah”, ki jih »lovijo« neizobraženi »ribiči«

Večni poslanec stranke DeSUS Franc Jurša je 22. november 2018 “sklatil” to izjavo: “Alenka Bratušek je ugotovila, da je to velik ribnik, v katerem je skoraj 630.000 rib, zato je prišla vanj lovit. To se mi ne zdi narobe, a ni edina. Tudi drugi tukaj lovijo”.

Če bi Jurša to izjavil za prave ribe, bi njegova izjava dokazovala, da se glede na svojo izobrazbo pač ne spozna na ribe ali pa to, da gre za povprečnega državljana, ki je imel srečo, da se mu je uspelo prisliniti v politiko, in to v stranko, ki nikoli ni imela posebej izobraženih kadrov in se je ves čas svojega obstanka prilagajala  “vladnemu vetru”.

Nočemo biti žaljivi do “pohlevnika” stranke DeSUS France Jurše, a da ta upokojence preimenuje v ribe, pač dokazuje njegovo, pa ne samo njegovo, raven poniževanja ljudi, ki so takim, kot je Jurša in na tisoče drugim, ki so, in še sodelujejo pri vodenju države ter to, da so postali, kar nikoli ne bi smeli nikoli postati glede na svoje znanje in sposobnosti.

No, pa si poglejmo, kdo je gospod Franc Jurša (Vir: DZ):

Potek izobraževanja: Višja šola za notranje zadeve v Ljubljani/srednja šola v Mariboru in Petrinji (Republika Hrvaška)
Delovne izkušnje:
2018– poslanec v Državnem zboru
2014–2018 poslanec v Državnem zboru
2011–2014 poslanec v Državnem zboru
2008–2011 poslanec v Državnem zboru
2006–2010 župan Občine Ljutomer
2004–2006 direktor Ljutomerčana (KZ Ljutomer)
1988–2004 strokovni sodelavec za kmetijstvo, sistem zvez za zaščito in reševanje (ZARE), osebna stanja ter javni red in mir ter namestnik načelnika Občine Ljutomer
1984–1988 sekretar v Občinski konferenci Socialistične zveze delovnega ljudstva
1980–1984 načelnik službe ter namestnik načelnika v Pokrajinskem štabu TO Murska Sobota
1978–1980 sekretar v Občinski konferenci Zveze socialistične mladine Slovenije
1978 tehnolog v Kmetijskem kombinatu Gornja Radgona
1976–1978 obratovodja v Vinogradniško živinorejskem kombinatu Ljutomer

A kljub navedeni žaljivi izjavi o upokojencih s strani Franca Jurše je treba dodati, da se njegova izjava z dne 22. novembra 2018 nanaša na čas, ko se je Alenka Bratušek začela udinjati upokojencem s praznimi obljubami, in sicer z namenom, da bi ti podprli njeno stranko, ki prav tako kot stranka DeSUS nima nobene prave strategije. In to strategije, ki bi koristila upokojencem, pa tudi za ostale državljane nimata posebnih osnov.

Dejstvo je, da je izjava srednješolca in “došolanca” na višji šoli za notranje zadeve Franca Jurše dokaz, kakšne neumnosti so sposobni izjaviti ljudje, ki so se krmili iz državnih jaslih praktično celotno svojo delavno dobo in dosegli položaje z ne prav ustrezno izobrazbo. Da pa ne govorimo o tem, da je njegova izjava, da so upokojenci kot »ribe« ponižujoča in nadvse žaljiva. In sicer žaljiva zato, ker so mu ti isti upokojenci 11 let omogočali, da se je spakoval kot politik in je predhodnih 30 let svoje delovne dobe zasedal položaje, ki z njegovo izobrazbo niso imeli veliko skupnega.

No, in tega se upokojenci morajo zavedati, ko bodo razmišljali o stranki DeSUS, ki predvsem pod taktirko Karla Erjavca in takih, kot je poslanec Franc Jurša zanje, niso veliko storili. Bolje bi bilo zapisati, storili so zase./Pripravil: Janez Temlin/Foto: LNovice  

Leave a Reply