Zoran Janković z odprtim pismom nad avtorje oddaje Tarča

Zoran Janković, ki je bil doslej znan po tem, da se ni bal medijev, a se je, kot kaže zdaj odločil, da z njimi ne bo več komuniciral neposredno, ampak posredno s svojimi javnimi pismi, s katerimi jih želi »izobraževati«, kako naj poročajo.

To je Janković  storil, potem ko so v oddaji Tarča RTV Slovenija razkrili kar nekaj njegovih omrežnih povezav (za katere pravijo le, da so del njihovega novinarskega raziskovanja in ne obtoževanja, saj so zato plačani drugi…).  Avtorje oddaje je Janković z javnim pismom želel podučiti o postopkih pokrivanja odprtih dolžniških postavk med njim in njegovima sinovoma.

Janković je v svojem odprtem pismu, ki ga je zagotovo napisal sam, saj to jasno kaže pristop in vsebina pisma, ob kritiki novinarske ekipe Tarče dodal še izobraževalni nasvet direktorju RTV Slovenije, kako je treba poslovati. Ob tem pa se je javno zavezal, če se njegov »model« (mislil je zagotovo na poslovno finančni model) ne izkaže kot učinkovit, da bo vrnil vseh 13 nagrad, ki naj bi jih prejel kot največkrat nagrajeni direktor in tudi, da bo vrnil diplomo Ekonomske fakultete (seveda je mislil na svojo).

Škoda, saj bi lahko s tem svojim znanjem in osnovami za nagrade, ki jih je bil deležen, če ne neposredno, ker mu je vse to “preprečeval” njegov položaj župana in politika. Tako pač ni »mogel’« vsaj posredno pomagati sinovoma, da bi bila tako uspešna kot on. Da se ve, ta zadnji stavek dodajamo mi.

Zadnjega stavka v odprtem Jankovićevem pismu, ki ga namenja uredništvu Tarče ter tožilki Blanki Žgajnar ni treba komentirati, saj se ve, da Zoran Janković ni pristojen za predlaganje najvišjih svetovnih nagrad v (za) ekonomiji(o).

Da! To odprto pismo je zagotovo avtorsko delo gospoda Zorana Jankovića! Namreč tako »analitične« pripombe ne zna zapisati vsak. Je pa čudno to, da mož s tako »širokim poznavanjem« stvari ne upa več stopiti pred kamere, kot je ravnal doslej in jasno javnosti in »neukim« novinarjem razložiti in obrazložiti svoje omrežne povezave. Kaj je s tem odprtim pismom hotel zapisati in sporočiti, pa zagotovo ni jasno, vsaj glede na vsebino tega odprtega pisma ne! /Objavo pripravil: Janez Temlin/Faksimile pisma RTV Slovenija  

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s