FUNDACIJA ŠTUDENTSKI TOLAR RAZPISUJE 60.000 EVROV DENARNIH POMOČI ZA ŠTUDENTE V STISKI

Namen Fundacije Študentski tolar, ki deluje v okviru ŠOU v Ljubljani, pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. Za doseganje tega cilja v Fundaciji Študentski tolar ob vstopu v novo študijsko leto podeljujejo študentom ŠOU v Ljubljani nove nepovratne denarne pomoči, in sicer v skupni višini 60.000 evrov.

Denarne pomoči v skupni višini 60.000 evrov so namenjene študentom ali »pavzerjem« 29 članic ŠOU v Ljubljani, ki so se zaradi razlogov, na katere sami ne morejo vplivati, znašli v položaju hujše materialne ogroženosti. Kot so sporočili, se posamezniku lahko dodeli denarno pomoč v vrednosti od 400 do 600 evrov.

Študenti se na poziv lahko prijavijo najkasneje do 30. novembra, na vloge študentov pa odgovarjamo sproti.

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o pozivu je objavljenih na spletni strani http://www.studentski-tolar.si . Za več informacij se lahko študenti vedno obrnejo tudi na Fundacijo Študentski tolar tako osebno kot preko različnih komunikacijskih kanalov.

Damjan Vinko, predsednik Fundacije Študentski tolar pravi: »S pozivom za denarne pomoči v višini 400, 500 ali 600 evrov želimo prispevati k reševanju trenutnih socialnih stisk študentov in širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov. Študenti se na poziv lahko prijavijo najkasneje do konca novembra, na vloge študentov odgovarjamo sproti, na voljo pa smo jim tudi za pomoč ali svetovanje pri oddaji vlog. Z objavo razpisa smo tudi povečali količino uradnih ur, da smo sedaj študentom na voljo vsak dan in tako še bolj dostopni.

Razpis bodo 5. novembra ob 17 uri v Študentskem kampusu predstavili še v živo, te dni pa so s stojnicami prisotni tudi na posameznih fakultetah, saj želijo študente čim bolj osvestiti o njihovih programih, namenjenih socialno ogroženim«.

Dodajmo še to, da so letos pri Fundaciji Študentski tolar, ki deluje v okviru ŠOU v Ljubljani za vse denarne pomoči skupaj namenili že 107.500 evrov./LN/Foto LN/le predstavitvene/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s