Luka Dončić v »slovenskem« Clevelandu ruši rekorde in promovira Slovenijo

Kot ve že vsa Slovenija, pa ne samo Slovenija, ampak velik del ZDA in sveta je sinoči na tekmi košarkarske lige NBA, se je spet izkazal slovenski košarkar Luka Dončić. Slovenski košarkarski biser se je tokrat izkazal v »slovenskem« Clevelandu, kjer je dvorani Rocket Mortgage FieldHouse z enajstim trojnim dvojčkom v karieri postal prvi košarkar v zgodovini lige NBA, ki je dve tekmi zapored dosegel 29 točk, 15 asistenc in 14 skokov. Enajst trojnih dvojčkov pa je tudi največ v ligi NBA, kar so jih dosegli košarkarji, ko še niso dopolnili 21 let.

Po izjemni igri in zmagi njegovih Dallas Mavericksov v Clevelandu (131 : 111) se je naš košarkarski as po tekmi družil tudi s slovenskimi navijači.

No, pa ne pa smo to! Luka pa si je vzel čas tudi za promocijo Slovenije nekoliko drugače, kot sicer. Namreč, kot so sporočili iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in Slovensko-ameriškega poslovnega združenja SABA, in sicer tako, da se je po tekmi posladkal odlično prekmursko gibanico in ostalimi dobrotami ter se družil s slovenskimi kuharski mojstri iz Gostilne Rajh (Bakovci v Prekmurju) in drugimi udeleženci, ko so prav v Clevelandu predstavljali Slovenijo, ki leta 2021 Evropska gastronomska regija.

Predsednik OZS Branko Meh je povedal: »Ponosen sem na naše gostince, ki s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami skrbijo za uspešno promocijo Slovenije v svetu«. Mi pa dodajamo tem sporočilu še to, da se velja zavaliti tudi Luki Dončiću, ki s tovrstnimi sodelovanji dokazuje, od kod je doma.

Velja dodati še to, da se je prvo tovrstno predstavljanje naše kulinarike čez lužo odvilo že lansko leto, ko je SABA skupaj z OZS pripravila predstavitve slovenske kulinarike v treh ameriških zveznih državah: Ohio, Illinois in Pensilvaniji.

Prav je, da ta del zakličimo s posnetkom, ki so nam ga posredovali pristojni Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in Slovensko-ameriškega poslovnega združenja SABA, kjer lahko vidite našega košarkarskega asa, ki »trese ZDA« na fotografiji pa z ekipo Gostilne Rajh z veseljem predstavlja kulinarične dobrote Slovenije.

O Gostilni Slovenija – Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS z blagovno znamko in znakom Gostilna Slovenija skrbi za promocijo vrhunske kakovosti na področju gostinstva v Sloveniji. Pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke Gostilna Slovenija pridobijo gostinci, ki so člani OZS in ki izpolnjujejo stroge kriterije vezane na zunanjo in notranjo ureditev lokala, v ponudbi morajo prevladovati hišne, lokalne in regionalne jedi, seveda tudi ustrezna živila in živilski proizvodi lokalnih pridelovalcev, ustrezna mora biti tudi glasbena kulisa, načini strežbe in vrsta drugih sestavin, ki sooblikujejo upravičenost do uporabe blagovne znamke in znaka Gostilna Slovenija./Pripravil JT/ Avtor fotografije je Gostilna Rajh

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s