Posebno sporočilo za upokojence…

Znamenita ministrica za infrastrukturo Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek (diplomirala s področja – »Vpliv poroznosti konfekcijskih medvlog na hitrost izhlapevanja znoja« in magistrirala s področja – »Statusna sprememba Servisa za protokolarne storitve iz neposrednega proračunskega uporabnika v javni gospodarski zavod«) je dosegla, da bodo imele ženske označene semaforizirane cestne peš prehode z liki dam v krilih.

In ne samo to! S poslanci vseh barv so tudi s njenim »prizadevanjem” ter njeno »človečnostjo« do upokojencev, sprejeli odločitev, da se bodo prihodnje leto, od 1. julija, v javnem prometu upokojenci vozili zastonj.

No, to bo veljalo tudi za tiste upokojence, ki še za hrano nimajo, teh je vsaj 200 tisoč (Vseh je okoli 630 tisoč  – lepo število volilnih glasov, mar ne?). To pa so proge, po katerih vozijo vlaki, ki pa vozijo tako počasi, da si bodo upokojenci lahko ob tej brezplačni vožnji bolje ogledali pokrajino Slovenije od Kopra do Hodoša.

Ker bo potovanje trajalo dobrih sedem ur in ker ti vlaki nimajo restavracij, bodo upokojenci žulili sendvič, ob tem prihranili veliko denarja, ki ga tako in tako nimajo za potovanja.

Vidite, pa naj še kdo reče, da gospa ministrica Bratuškova ne skrbi za upokojence in, da ni držala besede, da se bo zavzemala zanje.

Upati je, da bo še en podpornik upokojencev, to je gospod Karel Erjavec izpolnil svojo obljubo, ki jo je dal pred leti, in sicer, da bodo upokojenci dobival minimalno 1000 evro pokojnine, kar je obljubili, ko je začel zavajati naivne upokojence, ki so na tej osnovi njegovi stranki DeSUS dali svoj glas, njemu pa zagotovili različne ministrske stolčke s 360 pridobljenimi glasovi volivcev.

Pa recite, spoštovani upokojenci, da se ne misli na vas. Prav bi bilo, da ne pozabite, ko bodo volitve, kdo se je tako “trudil” za vas (za vaše glasove).

No, in še ponovimo, kaj prikazuje fotografija? Proge, po katerih se bodo vozili upokojenci, ko bo vožnja z vlaki Slovenskih železnic za upokojence zastonj, seveda, če jih med tem ne bo obrasla trava, ker pri Slovenskih železnicah nimajo dovolj denarja, da bi koliko toliko uredili področja ob in med progami./Pripravil J. Temlin/Foto: LN

Leave a Reply