V Ljubljani potekala naložbena konferenca za razvoj slovenskih zagonskih podjetij

V Ljubljani v hotelu Sheraton Mons je ta torek, 12. novembra, potekala naložbena konferenca Next Round, ki so jo organizirali z namenom, da bi povezali slovenska zagonska podjetja z mednarodnimi investitorji. Na konferenci se je zbralo 54 investitorjev od poslovnih angelov do skladov tveganega kapitala ter 40 zagonskih podjetij na različnih razvojnih stopnjah.

Sama konferenca je bila organizirana zelo dinamično, s kombinacijo mreženja in govorniških panelov. Na investicijski konferenci so pripravili zanimivo agendo z govorniškimi paneli, kjer so nastopili slovenski in mednarodni govorniki, med njimi tudi zelo znana imena iz sveta novinarstva. Zagonska podjetja so imela svoj prostor za predstavitev, kjer so predstavljala svoje prototipe. Najboljša zagonska podjetja, pa so imela tudi možnost neposredne predstavitve svojega projekta investitorjem, na tako imenovanih 1:1 sestankih z investitorji.

Vodja konference Aljoša Domijan, je dejal, da če želimo biti družba znanja, da moramo hitro implementirati svoje ideje na trgu in imeti pogum, da ostanemo zunaj svoje cone udobja dovolj dolgo, da nam uspe pripraviti pravi produkt za trg.

Na konferenci je bilo mogoče zaslediti precej zanimivih rešitev, ki so seveda v delujočem stanju, kot končne rešitve oziroma delujoči prototipi. Praktično vse rešitve so domiselne, med drugim pa so nekatera podjetja šla korak naprej in razvila produkte, ki bistveno olajšajo in tudi spremenijo življenje ljudi.

Podjetje Feelif d.o.o. je predstavilo t.i. taktilno digitalno tablico za slepe in slabovidne, s katero lahko ti digitalno spregledajo. Tablica je opremljena s senzorji, ki se aktivirajo ob dotiku in slepemu ali slabovidnemu omogoči, da dostopa do grafičnih informacij.

Inštitut za trans medijski dizajn je predstavil prototip otroške knjige, ki je tudi povezana z digitalno tehnologijo AR (angl. augmented reality). S pomočjo te tehnologije zgodba iz knjige oživi in pričara nov svet, kjer lahko otrok interaktivno sodeluje. Zelo zanimivo tudi za izobrazbo, vsaj tako menimo mi.

Konferenco Next Round so soorganizirali Slovenski podjetniški sklad, največji regionalni pospeševalnik ABC Accelerator iz Ljubljane, Poslovni angeli Slovenije, Ljubljanski univerzitetni inkubator ter Tehnološki park Ljubljana./Pripravil: Marko Lavrenčič/Fotografije: Marko Lavrenčič

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s