Je že v zraku, a nima nič skupnega s Slovenijo

To letalo, ki smo ga posneli med letom, ni letalo propadle Adrie, ker ta svojih lastnih letal tako in tako ni imela več, razen napisov Adrie Airways na najetih letalih. To letalo tudi ni letalo nove slovenske letalske družbe Air Slovenija, ker minister Počivalšek, ki jo ustanavlja s svojim šefom Marjanom Šarcem, to še ni uspel odločiti, kaj šele storiti. Kar pa gospoda predsednika vlade ne moti saj se on tako in tako vozi s “svojim” (beri našim) letalom Falcon.

No, to letalo tudi ni letalo partnerjev prodajalca banan gospoda Rastoderja, ki neznanemu partnerju želi zagotoviti spričevala za komercialne polete za lete, ki so del stečajne mase Adrie. Se razume za prvo nadomestilo, a zagotovo ne zato, da bi ta prevažal sem ter tja po Evropi svoje banene.

Žal to letalo tudi ni v domeni slovenskega podjetnika Joca Pečečnika, ki bi bil edini s partnerji pripravljen kupiti celotno premoženje, ki je ostalo od propadle Adrie Airways.

Torej je to letalo, lahko le letalo neke letalske družbe, in sicer iz države, kjer vedo, kako se stvarem streže, v primeru, če hoče država imeti lastnega letalskega prevoznika.

Je pa res, da za dobršen del državljanov Slovenije, ali imamo v Sloveniji svojo letalsko družbo, to sploh ni pomembno, ker morajo ti skrbeti zato, kako preživeti in ne potrebujejo letalske družbe, katere izgubo bi spet morali kot davkoplačevalci zagotavljati, ko jo politiki ustanovijo./Pripravil: J. Temlin/Foto: LNovice 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s