Upokojenci pozor! Z vnaprejšnjim “zapravljanjem” 6, 5 evrov iz predvidene izredne uskladitve ne hitite

Izredna uskladitev pokojnin v letu 2020 bo za vse enako, in sicer 6,5 evra, a ob pogoju, če bo letošnja gospodarska rast 2,5-odstotna. To so pogruntali poslanci Alenke Bratušek, ob tem dosežku za upokojence, pa so predlog podprli tudi predstavniki vladajočih strank.

Ob tem milo rečeno bebavem predlogu SAB je poslanka te stranke, znamenita Maša Kociper, ki je znana po svojih “genialnih izjavah”, na pristojnem odboru dodalo še eno svojo “pametno”, in sicer da je to bolj pravično, saj je treba pomagati upokojencem z nizkimi pokojninami, ki živijo pod pragom revščine.

Torej, spoštovani upokojenci z veseljem pričakujte leto 2020. Da ne bo pomote, 6,5 evrov izredna uskladitev, ki se bo, če se sploh bo, izvedla v mesecu decembru prihodnje leto.  Razlog za »če« je tudi ta, da je minister za finance že opozoril, da je treba paziti na dolgoročno vzdržnost javnih financ.

Zato spoštovani upokojenci z morebitnim vnaprejšnjim zapravljanjem 6, 5 evra iz predvidene izredne uskladitve, ne hitite.

Ob tem bebavem predlogu SAB in vladajočih strank, ki želijo s 6,5 evri kupiti upokojence, še opozorilo zanje.

Spoštovani upokojenci! Ne hitite tudi vi, če vas kak anketar te dni vpraša, katero stranko bi volili, če bi bile volitve jutri. Da ne bo pomote! Pri tem mislimo tudi na opozicijske stranke.

Dodajmo še, da predlog zakona, ki ga urejal to znamenito rešitev izredne uskladitve pokojnin, DZ sprejemal ta teden./Pripravil: Janez Temlin/Foto: arhiv LN

Leave a Reply