Navodilo za državljane o pripravah, če Šarčev čoln potone

Mediji vse bolj glasno pišejo o tem, da so stolčki vlade Marjana Šarca vse bolj majavi in da predsednik vlade izgublja kontrolo nad vladnim čolničkom, ki ga krmari. A bolje bi bilo zapisati, da se ob zapuščanju vladnega čolna s strani ključnih in pomembnih Šarčevih svetovalcev ta vse bolj nevarno maje.

Če se spomnimo časov vlade Boruta Pahorja, ko je ta taval s svojim vladnim čolnom, (kljub vsem “semaforjem”) v megli, kar je botrovalo, da je ob izgubi orientacije potonil, pri vladnem Šarčevem čolnu kaže na to, da njegov pluje v temi, in sicer na vse bolj razburkanem morju, in to brez pravih “navigacijskih” naprav ne vedoč, kam sploh naj pluje.

Šarčeva težava pa je še ta, da njegov čoln krmarijo kar štirje “kapetani”, ki pa si s Šarcem na čelu pred plovbo celo niso pridobili ustreznega “potrdila o usposobljenosti za vodenje čolna”.

Kljub stanju, v katerem je Šarčev čoln na odprtem in razburkanem morju, zanj in »sokapetane« ni nevarnosti, saj so vsi opremljeni z rešilnimi pasovi, ki jih bodo uporabili, če bo treba skočiti iz potapljajočega vladnega čolna.

Težava bo nastala za državljane, ki bodo morali preživeti še en brodolom brez rešilnih pasov, saj je znano, da jim vse vlade, ki so jim vladale doslej, nikoli niso zagotovile rešilnih pasov, ampak le sebi.

Je pa res, na to velja spomniti, da ko smo postajali država, je bilo za državljane kupljenih na tisoče zastarelih ruskih plinskih mask (te je po naročila država, zanjo jih je kupil znameniti trgovec z orožjem Nicholas Oman), torej se je že takrat vedelo, da bomo živeli v “onesnaženem« okolju.

Seveda se sprašujete, kaj pri tem stanju storiti, če se bo tudi vladni čoln Marjana Šarca potopil? Nič! Plavajte in se ne ozirajte ne na levo in ne na desno. Namreč, tako na levi kot na desni strani na vas prežijo morski psi, za katere ste plen in nič drugega.

Rekli boste, in kaj potem, v primeru, da nam le uspe priplavati na obalo. Preprosto! Enkrat začnite mislili s svojo glavo in ne z glavo puhloglavcev, ki vas vedno pustijo na odprtem in razburkanem morju brez pravih rešitev za vašo prihodnost./Pripravil: Janez Temlin/Fotografije arhiv LNovice

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s