S 1. decembrom bo vlak EU »upravljala« Ursula von der Leyen; Juncker v politični “depo”

Nemka Ursula Gertrud Albrecht von der Leyen, bo jutri, 1. decembra 2019, tudi uradno prevzela predsedovanje Evropski komisiji in tako v zgodovinski predal poslala Jeana-Clauda Junckerja sedanjega samopašnega Luksemburžana.

Kot je znano, je Evropska komisija v osnovi administrativni organ, a je v evropski zakonodaji edina pobudnica zakonodaje za EU. To pomeni, da ima Evropska komisija izključno pristojnost za pripravo predlogov novih pravnih aktov EU, ki jih predloži Parlamentu in Svetu EU. Cilj teh predlogov mora biti varovanje interesov Unije in njenih državljanov, ne pa interesov posameznih dejavnosti, lobijev, ali držav članic.

In ob jutrišnjem nastopu (1. decembra 2019 praviloma do leta 2024) bo te dokumente pripravljala ekipa Ursule von der Leyen.

Upamo, da bodo ti bolj prilagojeni vsem državljanom EU in ne samo potrebam državljanov, ki se vozijo z vlakom na relaciji Berlin-Pariz, ker je, kot »vlakovodja« krmaril samopašni Jeana-Clauda Juncker. Zato je tudi prav, da je postal le del zgodovine EU.

Prav bi bilo, da bi s 1. decembrom 2019, ko bo vlak EU začela »upravljati« Ursula von der Leyen drugačen, kot je bilo, ko ga je »vozil« Juncker./Pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s