Primer Adria Airways: Spet slovensko mečkanje

Kot pravijo javno objavljena poročila, se stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik o odkupu poslovne celote propadle letalske družbe Adrie Airways dogovarja z vsaj štirimi resnimi kupci.
Kdo so to se, kot je pri nas že v navadi, ko se prodaja premoženje in so v to vpleteni državni organi, ne sme vedeti, ker tako velevajo neka kvazi pravila.

Nekdanje letalo Adrie Airways

Ve pa se, in to javno, za enega ponudnika, in sicer, da je to slovenski podjetnik z imenom in priimkom, ker je tako sam hotel, in sicer, da bi Adrio v stečaju bil pripravljen s partnerji kupiti Joc Pečečnik. A ga skrbi, da bo zaradi predolgega postopka premoženje Adrie, ki so pravice za delovanje letalske družbe, kot dejanska vrednost premoženja, kar pa bo še kmalu ničvredno zaradi postopkov in kvazi pravil (to dodajamo mi). Bolje bi veljalo zapisati zaradi mečkanj pristojnih, ki so povezani s stečajnim Adrie na čelu s stečajnim upraviteljem.

In, ker se bo, vsaj tako kaže, to mečkanje še nadaljevalo, bo od ničel, ki so jih ustvarili propadli tuji nesposobni lastniki propadle Adrie, od iste ostala še ena velika ničla. Ob tem pa bodo pristojni in odgovorni trdili, kot vedno doslej, da je tako pač po zakonu.

Ne! Tako je pač v državi mečkačev. Je pa res, da bi za besedo, zapisano v zadnjem stavku, v koliko toliko urejenih državah, uporabili drugačno besedo. In tam se ta zapisuje z besedo – NESPOSOBNOST./Pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s