Ali MOL s svojimi potezami dokazuje, da je Ljubljana država v državi

Mestna občina Ljubljana (Mol) je danes, 17. decembra 2019, objavila novo javno dražbo za zemljišča ob Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu (URI) Soča. Rok za plačilo varščine je 20. januar 2020. Izklicna cena za kvadratni meter funkcionalnega zemljišča ob Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu (URI) je 220 evrov, za ostale štiri parcele, ki naj bi bile v lasti MOL pa bo 410 evrov.

Ljubljanski župan Zoran Janković s tem pristopom dokazuje, da Ljubljana postaja država v državi. No, je pa res, da bo ob njegovi samopašnosti, ob prilaščenih parcelah, ki so zdaj v lasti Mesta Ljubljane, ne pod njegovim županovanjem, mogoče v tem času mirno preveriti, komu so te parcele nekoč odvzeli, bolje rečeno koga so v prehodni državi, razlastili ali morda, kdo je parcele takratni občini Bežigrad prodal.

Objava javne dražbe brez, da bi se MOL, brez javnosti poskušal dogovarjati s pristojnimi v države, je še en dokaz več, da se Ljubljana obnaša, kot, da je država v državi.

In zakaj ta trditev? Namreč, ve se, da je Okrajno sodišče v Ljubljani 11. decembra odločilo o vpisu zaznambe na funkcionalno zemljišče ob Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu (URI) Soča. MOL pa je dobil osem dni časa, da vloži ugovor zoper sklep sodišča, ki je vpisalo zaznambo v zemljiško knjigo za zemljišča ob Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu (URI) Soča. Kar naj bi, kot pravi ljubljanski župan Mol storil. Ob tem pa mirno nadaljuje s postopkom prodaje./Pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s