Za bohinjski hotel Sunrose 7 mednarodni zlati trajnostni certifikat TRAVELIFE

Letos jeseni je v Bohinju svoja vrata odprl butični hotel Sunrose 7 z 18 dizajnerskimi sobami. Leta 1890 zgrajena avstro-ogrska vila – zgodovinski objekt kulturne dediščine, združuje 129 letno tradicijo s pridihom sodobnosti …

Hotel je bil popolnoma rekonstruiran iz najbolj kakovostnih, okolju prijaznejših materialov. Uporabljen les je slovenskega porekla, prav tako stekla in tankoslojna ekološka keramika, proizvedena s 30% manj porabljene energije, 30% nižjimi toplogrednimi izpusti in kar 80% manj vode.

Za namakanje velikega vrta izkoriščajo deževnico-kapnico, za ogrevanje in ohlajanje skrbi toplotna črpalka, obe kaminski peči pa imata vročevodni izmenjevalec za dogrevanje objekta.

Vseh 18 sob je opremljenih z unikatnim masivnim pohištvom lokalnega izvora, z energijsko učinkovitim talnim in stenskim gretjem ter individualnim ohlajevanjem. Kopalnice nudijo certificirano organsko kozmetiko, prav tako so brisače, kopalni plašči in vse ostalo hotelsko perilo izdelani iz okolju prijaznega bombaža.

Hotel je uvedel digital detox koncept. V objektu ni nobene televizije, telefona ali drugih digitalnih (multi)medijskih pripomočkov, saj vzpodbuja k druženju, branju knjig (ob ognju), poslušanju narave ter izkustvena doživetja čudovitega okolja Bohinja – vključno z odlično kulinariko. Sunrose 7 je zavezan tudi k uporabi lokalnih živil in k sodelovanju z lokalnimi ponudniki storitev. Vsi delavci prihajajo iz Bohinja.

Mednarodni trajnostni certifikat Travelife celovito obsega in prepoznava okoljska, družbeno odgovorna in energetska prizadevanja hotelov za lepšo prihodnost. Zelena shema slovenskega turizma spodbuja turistične ponudnike k trajnostnemu in okolju prijaznemu delovanju.

Butični hotel samo za odrasle že po dveh mesecih prejel prvo nagrado – mednarodni zlati trajnostni certifikat TRAVELIFE. Butični hotel Sunrose 7 je namenjen samo odraslim, ponuja pa restavracijo z jedmi po izbiri z jedilnika, vinsko klet, bujen vrt ter bar.

Vodja projekta, Anže Čokl, je ob pridobitvi zlatega certifikata Travelife povedal: “Naša predanost okolju prijaznejših namestitev je že od vselej del naših vrednot, zlato odličje pa tudi potrditev naših prizadevanj za lepši jutri na področju turizma.”/LN/Foto: press Sunrose 7

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s