Ali bo Erjavec 17. januarja vržen iz sedla?

Stranka upokojencev DeSUS 17. januarja pripravlja izredni volilni, statutarni in programski kongres. Dolgoletni predsednik DeSUS-a Karl Erjavec bo dobil tokrat konkurentko in konkurenta. Je pa res, da sta Aleksandra Pivec in Karl Erjavec glavna pretendenta za voditelja stranke, čeprav Erjavec rovari na vse načine, da se otresel Pivčeve in se obdržal v sedlu, in sicer potem, ko že od leta 2005 vodi t. i. stranko upokojencev.

A njegova težava je ta, da Erjavec že nekaj časa jaha političnega konja, ki je pod njegovim vodstvom vse bolj shiran. Razlog, saj volivci stranke DeSUS-a namreč Erjavcu vse manj zaupajo. Logično, saj ta praviloma dela več zase in svoje ožje kimavce kot za volivce, ki so stranko DeSUS doslej podpirali in Erjavcu zagotavljali ministrske stolčke, njegovim doušnikompa razne položaje.

Kot pravijo dosedanji njegovi volivci, bi bil že skrajni čas, da DeSUS-vo shirano kljuse zahaja nekdo, ki bo z njim, ko pride k sebi, po napakah Karla Erjavca, lahko zoral globlje brazde, iz katerih bo namesto plevela zrasla pšenica, s katero bo mogoče nahraniti vse bolj shirane upokojence. In temu njihovemu hiranju je veliko pripomogel Karl Erjavec s svojimi ožjimi privrženci, ki so ga doslej zadrževali v sedlu./Pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s