Ta konec tedna v Planici Svetovni dan snega

Kot je znano, je Planici v minulem letu 2019 pripadel naziv najboljše gostiteljice Svetovnega dneva snega. Organizacijski komite Planica je namreč s strani Mednarodne smučarske zveze lani prejel nagrado za organizacijo najboljšega dogodka, ki vsako leto hkrati poteka po vseh kontinentih.


Planica je z lanskim brezplačnim dogodkom za otroke, ki se ga je v dveh dneh udeležilo več kot 2.000 obiskovalcev, s pestrim naborom dejavnosti na snegu poskrbela za izjemno vzdušje pod Poncami in z odlično organizacijo prireditve prepričala strogo komisijo Mednarodne smučarske zveze, da Planica sodi med najboljše gostiteljice Svetovnega dneva snega dokazuje tudi podatek, da je FIS Planico izbrala v konkurenci več kot 450 prizorišč iz 45 držav.

Ob lanskem dosežku so si planiški organizatorji zato zadali cilj, da bo letošnja deveta izvedba Svetovnega dne snega še uspešnejša.

Tako bodo ta konec tega tedna, in sicer 18. in 19. januarja, v dolini svetovnih prvenstev pripravili še enega od veselih vikendov te zime. Obiskovalcem, predvsem pa mladim, bodo predstavili vse nordijske športe, celotno dogajanje pa bo potekalo v duhu bližajočega se SP v poletih, ki bo potekalo v Planici konec letošnjega marca, 19. – 22. marec 2020.

Velja dodati še to, da bodo udeleženci dogodka ob Svetovnem dnevu snega deležni še številnih dobro poznih maskot planiških partnerjev, obogatena pa bo tudi animacijska in gostinska ponudba. V nedeljo, 19. januarja, pa se bo udeležencem pridružila tudi znamenitima slovenska smučarska tekačica Petra Majdič, ki bo najbolj aktivne starše povabila na nordijsko hojo v dolino Tamar.

Torej zdaj veste vse, kam, za konec tedna. No, morda še to sporočilo organizatorjev, da bo za vso opremo in strokovno vodenje poskrbljeno.

In to, da bo dogodek brezplačen oba dneva, 18. in 19. januarja, potekal pa med 9. in 14. uro.

IN ŠE POSEBNO OPOZORILO UDELEŽENCEM! POSAMEZNIK NA ŠPORTNEM DOGODKU SVETOVNI DAN SNEGA SODELUJE NA LASTNO ODGOVORNOST. ORGANIZATORJI PRIREDITVE LAHKO OBJAVIMO FOTOGRAFIJE, VIDEO VSEBINE IN IZJAVE UDELEŽENCEV V SREDSTVIH JAVNEGA OBVEŠČANJA, NE DA BI KDORKOLI OD NJIH ZAHTEVAL KAKRŠNOKOLI POVRAČILO./LN/Foto: press OS Planica

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s