Pokal Vitranc odpovedan

Kranjska Gora, 12. marec 2020 – Organizacijski komite Pokala Vitranc je danes, 12. marca, dva dni pred začetkom tekem za svetovni pokala v slalomu in veleslalomu,  na priporočilo Mednarodne smučarske zveze in po posvetu z Nacionalnim inštitutom za nacionalno zdravje ODPOVEDAL prihajajoči tekmi za svetovni pokal v alpskem smučanju za moške.

Žan Kranjec

Širjenje koronavirusa v Evropi je dosegla tudi karavano svetovnega pokala v alpskem smučanju, v kateri so včeraj odkrili 3 osebe s simptomi bolezni Covid-19, ena od njih je bila tudi pozitivna na testu. Vse omenjene osebe so v karanteni od pojava kliničnih znakov okužbe. Glede na pretekle interakcije omenjenih oseb z drugimi sodelujočimi v organizaciji tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju, je potencialna možnost širitve bolezni zelo visoka.

Organizacijski komite Pokala Vitranc je ob prejetju informacije opravil daljši posvet tako z Mednarodno smučarsko zvezo (FIS), Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) kot tudi z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ). Glede na potencialno okužbo celotne karavane svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške in s tem možne nadaljnje širitve virusa v Sloveniji je na priporočilo Mednarodne smučarske zveze (FIS) Organizator tekem v Kranjski Gori celotni športni dogodek odpovedal.

Generalni sekretar OK Pokala Vitranc, Srečko Medven pojasnjuje: »V Kranjski Gori smo bili pripravljeni z vsemi možnimi ukrepi, da zavarujemo potencialno možno širitev virusa med udeleženci, torej tekmovalci, novinarji in našimi delavci. Informacije, ki smo jih prejeli s strani Mednarodne smučarske zveze pa so situacijo popolnoma spremenile. S ciljem po zaščiti Slovenije pred morebitnim novim vnosom virusa s strani prijavljenih ekip, ki je vsaj po trenutnem stanju tempirana bomba, smo bili primorani tekmo odpovedati. V danih razmerah je zdravje nas vseh naša prednostna naloga.«/LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s