KOT KAŽE SLOVENIJA ZA HRVAŠKO POSTAJA RIZIČNA DRŽAVA

Hrvaška bo zaradi hitrega povečevanja števila okužb s koronavirusom v Sloveniji najverjetneje našo državo uvrstila na seznam držav, iz katerih potnike ob prihodu na Hrvaško čaka poostren nadzor. Kot pravi njihov vodja za javno zdravje (HZJZ – https://www.hzjz.hr/) Krunoslav Capak Hrvaška meni, Slovenija stanja povezanega s koronavirusom nima pod kontrolo. Zato je to osnova, da se Slovenija uvrsti na listo žariščnih področij je povedal Capek za HRT.


Ob tem pa že od  danes, 13. marca, stopa v veljavo odločitev, da prebivalci, ki živijo na Hrvaškem, a delajo v Sloveniji na področju Bele krajini ne bodo mogli vstopati v Sloveniji, ker je to področje rizično za širjenje koronavirusa na Hrvaško.

To odločitev je sporočil župan Karlovca Damir Jelić. Kdo mu je dal to pristojnost hrvaška nacionalna televizija ni sporočila. Dodano pa je, da Hrvati, ki delajo v Sloveniji lahko odidejo na delo v Slovenijo in morajo ta ostati, če pa se vrnejo bodo podvrženi štirinajstdnevni karanteni.

Kot je znano je Hrvaška zaradi novega koronavirusa uvedla 14-dnevno karanteno za vse, ki prihajajo s kriznih območij (Italija, Kitajska, Iran…), na meji s Slovenijo pa zavračajo vsa vozila, ki so prispela iz Italije.

Kaj bo veljalo sedaj za državljane Slovenije, bomo videli v prihodnjih dneh.
Zanimivo pa je, da številni Hrvati, ki delajo v Italijo (predvsem s področje hrvaške Istre), ki so lahko prav tako rizična skupina še vedno mirno prehajajo področje Slovenije brez posebnih pogojev./LN/Fotografije arhivske

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s