Grožnja Sloveniji iz italijanske dežele zaradi nadzora meje

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija (STA) je italijanska dežela Furlanija – Julijska krajina Slovenijo pozvala k odpravi nadzora na meji. Njen predsednik Massimilano Fedriga naj bi v pismu po današnjem poročanju avstrijske tiskovne agencije APA opozoril, da so na kocki dobri odnosi med Italijo in Slovenijo, saj nedavno zaprtje meje povzroča italijanskemu gospodarstvu veliko škodo.

Upati je, da bo pristojni predstavnik slovenskega organa, ki enak po položaju predsedniku dežele Furlanije – Julijske krajine Massimilano Fedriga, istega seznanil, da Hrvaška »skladišči« kamione (to pa je spet hrvaški spin, kjer zdaj pravijo, da so oni uredili vprašanje sprostitve prometa kamionov – res milo rečno neokreten pristop – povezan članek je v hrvaščini), ki so prišli iz Italije, kar velja tudi za Madžarko. Torej, bi predsednik dežele Furlanije – Julijske krajine moral preko svoje vlade doseči, da se ta pogovori s hrvaško in madžarsko vlado.

Če pa Massimilano Fedriga misli, da bi se morala država Slovenija, ki dovoljuje vstop vsakemu tovornemu vozilu iz Italije, ki je namenjen le v Slovenijo, prilagoditi zaradi grožnje lokalnega italijanskega politika, ker Hrvaška in Madžarska ravnata, kot pač ravnata.

Zato velja Fedriga opozoriti, da se je obrnil na napačen naslov. Namreč za ustrezen odgovor se mora obrniti na Rim in ne državo Slovenijo, ki v tem primeru zagotovo ni njegov sogovornik. Massimilano Fedriga bo pač moral dojeti, da je Slovenija samostojna in suverena država in ne lokalna dežela. Upati je, da tako mislijo tudi v Ljubljani na Gregorčičeva 20, 25./Pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s