Pomembno obvestilo v zvezi z vstopom in izstopom v in iz Avstrije!

Glede na to, da se meje državah v Evropi vse bolj zapirajo, objavljamo v vednost slovenskih državljanov osnovno obvestilo povezano z vstopom v in iz Avstrije, kar velja od 20. marca 2020 od polnoči.

Upoštevati velja!

Da od 20. marca 2020 ob 00:00, da slovenski državljani, ki želijo vstopiti v Avstrijo, morajo predložiti dokazilo v nemškem ali angleškem jeziku, ki ni starejše od štirih dni, o negativnem molekularnem laboratorijskem testu na prisotnost virusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19.

• Ta uredba NE VELJA za TOVORNI PROMET ter za DELAVCE MIGRANTE, ki lahko še vedno prečkajo mejo. ADVANTAGE AUSTRIA Slovenija delavcem migrantom priporoča, da imajo ob prečkanju meje pri sebi oseben dokument in dokazilo o zaposlitvi (npr. kopijo pogodbe o zaposlitvi). Nadaljnje informacije sledijo.

• Avstrijskim državljanom in osebam s stalnim ali začasnim prebivališčem ali dovoljenjem za bivanje v Avstriji je vstop dovoljen, vendar morajo le-ti po vrnitvi takoj nastopiti 14-dnevno domačo  karanteno.

• Tranzit skozi Avstrijo brez postanka je dovoljen, v kolikor je zagotovljen izstop. 

Več pogojih najdete na TEJ POVEZAVI, ki je sproti ažurirana. To pa pomeni, jo velja sproti spremljati in si jo označiti za sprotno informiranje.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh dveh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezno s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/teme/koronavirus/Objavo pripravilo uredništvo LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s