Samo v minulem tednu slovenska policija pridržala 234 migrantov na južni meji

Slovenska policija naj bi v prvih dveh mesecih letošnjega leta obravnavala na južni meji s Hrvaško, kar 1165 ilegalnih prehodov državne meje, kar je za 79,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

V marca opažajo porast števila migrantov, kar dokazuje podatek, da je samo v minulem tednu policija pridržala kar 234 migrantov.

Zato notranji minister Aleš Hojs predvideva, da bo predlog za aktivacijo 37.a člena zakona o obrambi, s katerim bi vojski podelili izredna pooblastila, poslanskim skupinam predstavil prihodnji teden dobil podporo v Državnem zboru.

Ob tem velja, da mora za podporo tega predloga Hojs pridobiti dve tretjini glasov prisotnih poslancev. Kot poudarja notranji minister gre izključno za to, da zavarujemo južno mejo, ki je kot kaže postala preveč »prepustna«.

Porastu migracije je zagotovo pripomoglo lepše vreme, saj se že ves čas ve, da migranti iz Bosne in Hercegovine, niso pod ustrezno kontrolo, ne bosanske, pa tudi hrvaške policije ne. 

Upati je, da se slovenski poslanci zavedajo, da je Nemčija v svojo državo zaprla za vstop vse državljane drugih držav, da ne govorimo o migrantih./Pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s