Vzgled! Dunajskim podjetjem 10 milijonov za delo od doma

Glavno mesto Avstrije Dunaj, kot sporoča Eurocomm-PR Ljubljana, si prizadeva za ohranitev delovnih mest v mikro, malih in srednjih podjetjih. Da bi njihovim zaposlenim lahko omogočili delo od doma, jim mesto za nakup strojne in programske opreme ter za omrežno infrastrukturo namenja deset milijonov evrov iz mestnega proračuna.

 »Svetovna kriza zaradi koronavirusa postavlja tudi dunajska podjetja pred velik izziv. Z različnimi ukrepi se mesto Dunaj kar najhitreje odziva na situacijo in pomaga tam, kjer je najnujnejše. S tem želimo omiliti gospodarske posledice te krize in ohraniti delovna mesta,« je povedal mestni minister za gospodarstvo Peter Hanke.

V avstrijski prestolnici je trenutno več kot 60.000 mikro, malih in srednjih podjetij, ki so v teh zahtevnih časih močno odvisna od pomoči. Pred dvema tednoma se je mesto odločilo tem podjetjem nameniti dva milijona evrov subvencije za lažji prehod na delo od doma. Že v prvem tednu je bilo zanimanje podjetij tako veliko, da so subvencije sedaj povečali na deset milijonov. Gospodarska agencija Dunaj je že v prvem tednu prejela 700 vlog, število zainteresiranih podjetij za tovrstne subvencije se je do sedaj povečalo že na 1.700. Mesto podjetjem krije 75 odstotkov stroškov za investicije v strojno in programsko opermo ter omrežno infrastrukturo do maksimalnega zneska 10.000 evrov na podjetje. Trenutni podatki kažejo, da podjetja za vzpostavitev dela od doma v povprečju investirajo 5.200 evrov.

Dunajski paket za boj proti koronavirusu in spopadanje s posledicami je vreden skupno 85 milijonov evrov, od tega je 50 milijonov namenjenih za takojšnje ukrepe in 35 milijonov za podporo gospodarstvu.

Upati je, da bo tudi Ljubljana morda posnemala prestolnico, po kateri se tako rada zgleduje. /LN/ Eurocomm-PR Ljubljana

Leave a Reply