Hrvatica Dunja Mijatović Slovenijo označila za eno izmed držav, v katerih prihaja do pritiskov na novinarje, a pozabila na Hrvaško

Minuli petek je komisarka za človekove pravice Sveta Evrope Hrvatica Dunja Mijatović Slovenijo označila za eno izmed držav, v katerih prihaja do pritiskov na novinarje in nesprejemljivih posegov v pravico javnosti do obveščenosti. Slovenija se je tako znašla v neslavni družbi – v skupini držav z Madžarsko, Rusijo, Turčijo, Češko, Romunijo, Azerbajdžanom in podobnimi.


Kot kaže, je Hrvatica Mijatovićeva pozabila dodati tudi Hrvaško, kjer še vedno malikujejo NDH preteklost, a njihovi mediji ob tem molčijo. Morajo molčati! Da ne govorimo o oholosti hrvaške desničarske vlade pod taktirko HDZ, ki diktira, kaj hrvaški mediji smejo in kaj ne.
Kot kaže, je Hrvatica Mijatovićeva pozabila dodati tudi Hrvaško, kjer še vedno malikujejo NDH preteklost, a njihovi mediji ob tem molčijo. Morajo molčati!


Da ne govorimo o oholosti hrvaške desničarske vlade pod taktirko HDZ, ki diktira, kaj hrvaški mediji smejo in kaj ne.
Ob tem pa bi se Hrvatica, ki pametuje o nesprejemljivih posegih in pritisku na novinarje v Sloveniji morala že davno oglasiti zaradi nespodobnega odnosa primitivnega zagrebškega župana Bandića do novinarjev, predvsem pa novinark.

Torej mora Hrvatica, ki se je preko lobističnih povezav povzpela na položaj, ki ga zaseda bi morala začeti svojo nalogo opravljati, kot se to pritiče komisarki za človekove pravice. To pa je pogledati tudi tja, kjer se dogajajo na področju kršitev pravic novinarjev bistveno več nepravilnosti, kot v Slovenijo, kar Mijatovićeva tako »radostno« poudarja na osnovi sporočil iz Slovenije. Zato bi bilo prav, da Hrvatica Mijatovićeva pogleda tudi v neurejeno državo, povezano z novinarstvom, ki se imenuje Hrvaška./LN/JT

Leave a Reply