Kot kaže v občini Škofeljca “ni več” osnov za okužbo s koronavirusom?

To je posnetek iz področja občine Škofljica, kjer vidite, kako se tamkajšnji prebivalci držijo omejitvenih (stikov) ukrepov, da ne bi prišlo do širjenja koronavirusa. Sodeč po fotografiji je tamkajšnjim prebivalcem prav malo mar, kar je zapisala in v njihovo dobro, na predlog zdravstvenih strokovnjakov, sprejela vlada.

Lahko si samo predstavljamo, kaj se bo dogajalo z jutrišnjim dnem po Sloveniji, ko bodo stopili v veljavo nekoliko ohlapnejši omejitveni ukrepi na različnih področjih – kar si lahko preberete tu.

Ob tej fotografiji velja dodati, da na eni strani ves čas poročamo, kako se medicinsko osebje z nadčloveškimi napori trudi za preprečitev širjenja ubijalskega virusa COVID-19 in življenja ljudi, tu pa vidimo ljudi, ki jim je malo mar za njihovo zdravje, da ne govorimo o zdravju drugih.

Tako je pač v državi, kjer del državljanov spravlja v nevarnost sebe in sodržavljane, ob tem pa po družbenih omrežjih in v praksi kaže raven svoje nekulture z raznimi žaljivimi opazkami na račun ukrepov za ohranitev njihovega zdravja. Rekli boste, a zapisano velja le za občino Škofeljca? Ne, to velja za celotno državo. Zapis objavljamo, da prehitro ne podležemo nam znanim pristopom, da mi nismo izpostavljeni. Prav je, da smo na svežem zraku, a v ustreznem razmaku./Objavo pripravil: J. Temlin/Foto:LN  

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s