V Sloveniji potrdili devet novih okužb, umrla dva

Ljubljana, 22. 4. 2020 – V torek, 21. aprila so v Sloveniji opravili 1459 testov in potrdili devet okužb z novim koronavirusom, skupaj je doslej potrjenih 1353 okužb, umrla sta še dva bolnika s covidom-19, skupaj 81, so objavili na vladnih straneh. Skupno število hospitaliziranih se že teden dni zmanjšuje in je 82, 24 bolnikov je na intenzivni terapiji, v domačo oskrbo so jih odpustili osem.

V Sloveniji je bilo doslej opravljenih 44.435 testiranj. Iz bolnišnic pa so do zdaj v domačo oskrbo odpustili 205 bolnikov s covidom-19.

Slovenija je 20. aprila stekla edinstvena raziskava testiranj o razširjenosti novega koronavirusa med prebivalstvom. Vabila za sodelovanje so razposlali 3000 prebivalcem Slovenije, ki jih je iz registra prebivalcev naključno izbral Statistični urad Republike Slovenije.

Ekipe, ki preverjajo razširjenost covida-19 v populaciji, so že na terenu. Mikrobiolog Miroslav Petrovec je ob začetku testiranja povedal, da pričakuje, da se bo odzvalo čim več ljudi, kar bi pomenilo, da bodo strokovnjaki za oceno stanja dobili kakovostne podatke, ti pa bodo omogočali boljše soočanje z epidemijo.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s