V Sloveniji potrdili 13 novih okužb, nihče ni umrl

Ljubljana, 23. 4. 2020 – V sredo, 22. aprila je bilo v Sloveniji opravljenih 1268 testiranj, od teh jih je bilo 13 pozitivnih. Doslej je umrlo 79 bolnikov s covidom-19 (v sredo nihče). Še naprej se zmanjšuje število hospitaliziranih bolnikov – v bolnišnicah se jih je v sredo namreč zdravilo 80, od teh 23 na intenzivni negi.

V Sloveniji je bilo doslej opravljenih 45.703 testiranj. Iz bolnišnic pa so do zdaj v domačo oskrbo odpustili 211 bolnikov s covidom-19.

Kot je znano je v Sloveniji je 20. aprila stekla edinstvena raziskava testiranj o razširjenosti novega koronavirusa med prebivalstvom. Doslej je bilo odvzetih 442 vzorcev, je razvidno s spletne strani inštituta za mikrobiologijo in imunologijo. Od 3000 povabljenih je pa vabilo do zdaj sprejelo 1173.

Ekipe, ki preverjajo razširjenost covida-19 v populaciji, so že na terenu. Mikrobiolog Miroslav Petrovec je ob začetku testiranja povedal, da pričakuje, da se bo odzvalo čim več ljudi, kar bi pomenilo, da bodo strokovnjaki za oceno stanja dobili kakovostne podatke, ti pa bodo omogočali boljše soočanje z epidemijo.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s