V Sloveniji potrdili 7 novih okužb, ena oseba je umrla, skupaj doslej 80

Ljubljana, 24. 4. 2020 – V četrtek, 23. aprila je bilo v Sloveniji opravljenih 1315 testov. Na novo okuženih je bilo sedem ena okužena oseba pa je umrla, skupno število smrtnih žrte se je tako povzpelo na 80. Skupno je bilo do zdaj v Sloveniji opravljenih 48.333 testov.

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 78 oseb, okuženih z novim koronavirusom, od tega jih je bilo 24 na oddelkih za intenzivno nego. Štirje ljudje so bili iz bolnišnic odpuščeni v domačo oskrbo, skupaj doslej 215.

Kot je znano je v Sloveniji je 20. aprila stekla edinstvena raziskava testiranj o razširjenosti novega koronavirusa med prebivalstvom. V štirih dneh je bilo odvzetig 694 vzorcev. Kot je na dopoldanski novinarski konferenci povedal predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo in član svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje Miroslav Petrovec, je vabilo k sodelovanju pri preiskavi do zdaj sprejelo 1260 od 3000 povabljenih ljudi.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s