V Sloveniji potrdili 8 novih okužb, ena oseba je umrla, skupaj doslej 82

Ljubljana, 26. 4. 2020 – Po vladnih podatkih so v soboto, 25. aprila, so ob 794 opravljenih testih potrdili osem novih koronavirusnih okužb, od tega eno v sklopu vseslovenske raziskave razširjenosti covida-19. Ena oseba s covidom-19 je v soboto umrla, skupno število umrlih doslej je 82. Hospitaliziranih pa je bilo v soboto 80 bolnikov s to boleznijo oz. trije več kot v petek, in sicer 23.

Doslej je bilo opravljenih skupaj 48.973 testov. Ob tem dodajmo, da sta dva bolnika bila odpuščena iz bolnišnic.

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Leave a Reply