V Sloveniji potrdili 6 novih okužb, tri osebe umrle, skupaj doslej 86

Ljubljana, 28. april 2020 – Po vladnih podatkih so v ponedeljek, 27. aprila, ob 683 opravljenih testih potrdili šest novih koronavirusnih okužb. Tri oseba s covidom-19 so umrle, skupno število umrlih je tako naraslo 86.

V bolnišnicah je bilo 78 bolnikov, od teh 24 na intenzivni negi, v domačo oskrbo so odpustili dva (2) bolnika, je na spletu objavila vlada. Število hospitaliziranih bolnikov je bilo po vladnih podatkih nižje za dva, število bolnikov na intenzivni negi pa večje za dva.

Doslej je bilo v Sloveniji opravljenih skupaj 50.290 testiranj na okužbo z koronavirusom pa je bilo potrjenih okužb pri 1408 osebah.

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s