V Sloveniji potrdili 5 novih okužb, ena oseba je umrla, skupaj doslej 94

Ljubljana, 2. maj 2020 – V petek, 1. maja, je bilo opravljenih 720 testov na novi koronavirus, potrjenih je bilo 5 novih okužb, skupaj doslej 1439. Za covidom-19 je umrl en (1) bolnik, skupaj doslej 94.

Hospitaliziranih je 60 bolnikov. Na intenzivni negi se zaradi covida-19 zdravi 21 bolnikov. En bolnik je bil odpuščen iz bolnišnice, je sporočila vlada. Doslej so skupno opravili 55.020 testiranj.

Po podatkih NIJZ-ja je bila v domovih starejših občanov do konca aprila okužba z novim koronavirusom potrjena pri 445 ljudeh, od tega pri 312 oskrbovancih.

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s