V Sloveniji včeraj šest novih okuženih, ena oseba umrla, skupaj doslej 98

Ljubljana, 5. maj 2020 – V ponedeljek, 4. maja je bilo opravljenih 1338 testov pri tem pa je bilo okuženih šest (6) ljudi, od tega štirje ljutomerskem Doma starejših občanov. Za covidom-19 je umrl (1) bolnik, skupaj doslej 98.

Po vladnih podatkih je zaradi te bolezni v bolnišnicah 56 ljudi,  med njimi pa jih je še vedno 17 na intenzivni negi.  Tri pa so odpustili v domačo nego.

V Sloveniji so sicer skupno doslej opravili 57.474 testov na novi koronavirus in potrdili skupaj 1445 okužb.

Čeprav so trenutne številke o novookuženih spodbudne, vodja strokovne zdravniške skupine dr. Marko Noč opozarja, da bo v primeru drugega vala državo spet treba “ustaviti”.

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s