V Sloveniji včeraj trije novi okuženi, ena oseba umrla, skupaj doslej 99

Ljubljana, 6. maj 2020 – V torek, 5. maja je bilo opravljenih 1449 testov pri tem pa je bilo najdenih tri (3) okuženih ljudi. Za v torek, 5. maja za covidom-19 je umrl (1) bolnik, skupaj doslej 99.

Hospitaliziranih je bilo 53 bolnikov, od tega 14 na intenzivni negi. Iz bolnišničnega zdravljenja sta bila odpuščena dva človeka.

Do zdaj je bilo skupno opravljenih 58.923 testiranj. Umrlo, ko že zapisani 99 ljudi, 246 pa jih je uspešno prestalo bolnišnično zdravljenje.

Čeprav so trenutne številke o novookuženih spodbudne, vodja strokovne zdravniške skupine dr. Marko Noč opozarja, da bo v primeru drugega vala državo spet treba “ustaviti”.

V okviru nacionalne raziskave o razširjenosti covida-19 v Sloveniji so bila protitelesa proti novemu koronavirusu odkrita pri 41 od 1368 sodelujočih, kar znaša 3,1 odstotka.

Skupno se je na vabilo k raziskavi od 3000 povabljenih sicer odzvalo 1368 ljudi – 1367-im je bil odvzet bris, 1318 od sodelujočih pa tudi vzorec krvi. Sodelovanje je zavrnilo 448 ljudi, 1146 pa se jih na vabilo ni odzvalo.

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s