V Sloveniji včeraj okužen en bolnik, en bolnik umrl, skupaj doslej 100

Ljubljana, 8. maj 2020 – V četrtek, 7. maja je bilo opravljenih 1049 testov pri tem pa je bil odkrit en (1) okužen. 7. maja pa za covidom-19 umrl en bolnik, skupaj umrlih doslej 100 ljudi.

V slovenskih bolnišnicah je bilo zaradi covida-19 hospitaliziranih 47 bolnikov, od tega 12 na intenzivni negi. Iz bolnišnic je bilo tokrat odpuščenih še pet bolnikov.

Do zdaj je bilo v Sloveniji skupno opravljenih 61.027 testiranj. Umrlo jih je, kot že zapisano 100 ljudi, 252 pa jih je uspešno prestalo bolnišnično zdravljenje.

Kot je na dopoldanski novinarski konferenci povedala vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje Prof. dr. Bojana Beović, dr. med. se stanje v Sloveniji trenutno postopno umirja. Po besedah Beovićeve smo v nekem testnem obdobju, v katerem moramo vsi pokazati in dokazati, da za preprečevanje prenosa virusa ne potrebujemo prisile države.

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s