V Sloveniji včeraj, 9. maja, trije novi okuženi , en bolnik umrl, skupaj doslej 102

Ljubljana, 10. maj 2020 – V soboto, 9. maja je bilo opravljenih 625 testov pri tem pa so bile odkrite (3) okužbe. 9. maja je za covidom-19 umrl en bolnik, skupaj umrlih doslej 102.

V bolnišnicah se je zdravi 41 bolnikov s covidom-19, 10 pa jih potrebuje intenzivno nego.

Skupno je bilo v Sloveniji doslej, od 3. maca, potrjenih 1457 primerov okužb z novim koronavirusom, ob podatku, da je bilo doslej opravljenih 62.828 testov.

V soboto, 9. maja pa je bil iz bolnišnične oskrbe odpuščen en bolnik. Skupno je bolnišnično zdravljenje doslej uspešno prestalo 259 ljudi.

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s