V SLOVENIJI POTRDILI ENO NOVO OKUŽBO, UMRL NI NIHČE, SKUPAJ DOSLEJ 102 MRTVA

Po vladnih podatkih so v ponedeljek, 11. maja, ob 1.182 opravljenih testih pristojni našli enega človeka s potrjeno okužbo z novim koronavirusom. Nihče v ponedeljek, 11. maja, zaradi covida-19 ni umrl, tako, da je skupaj umrlih ostalo pri številki 102.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana zdravijo 40 bolnikov s covidom-19, kar je eden več kot dan prej, intenzivno zdravljenje potrebuje 9 bolnikov. Iz bolnišnic so doslej odpustili 3/259 ljudi, ki so lahko odšli v domačo nego.

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s