V Sloveniji v torek, 12. maja, odkrili dve okuženi osebi, istega dne umrla ena oseba, skupaj doslej 103

Po vladnih podatkih so v torek, 12. maja, ob 1147 opravljenih testih pristojni potrdili dve okuženi osebi  z novim koronavirusom. Na isti dan, 12. maja, je zaradi covida-19 umrla ena oseba, skupaj doslej 103 bolniki.

Zaradi covida-19 je v slovenskih bolnišnicah hospitaliziranih 38 bolnikov. Na intenzivni negi je devet bolnikov s covidom-19. Iz bolnišnic so doslej odpustili eno osebo, skupaj doslej 260 ljudi, ki so lahko odšli v domačo nego.

Vlada kljub umirjanju epidemiološke situacije še ne razmišlja o administrativnem preklicu epidemije s 15. majem, je danes pojasnil vladni govorec Jelko Kacin. Kot kaže, bo tako večina interventnih ukrepov iz mega protikoronskega zakona veljala do konca junija.

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Leave a Reply