V Sloveniji v četrtek, 14. maja, odkrili eno okuženo osebo, umrl ni nihče, skupaj doslej 104

Po vladnih podatkih je bilo v četrtek, 14. maja, ob 1023 opravljenih testih potrjena ena okužena osebi  z novim koronavirusom. Na isti dan, 14. maja, zaradi covida-19 ni umrla nobena oseba, skupaj doslej 104 bolniki.

Zaradi covida-19 je v slovenskih bolnišnicah hospitaliziranih 29 bolnikov. Na intenzivni negi je sedem bolnikov s covidom-19. Iz bolnišnic so odpustili tri oseb, skupaj doslej 270, ki so lahko odšli v domačo nego.

Skupno število opravljenih testiranj je v četrtek naraslo na 67.701.

Vlad pa je včeraj, 14. maja  preklicala epidemijo, a ne zaščitnih ukrepovVlada je v četrtek zvečer preklicala epidemijo bolezni covid-19 in odpravila karanteno ob prehodih zunanje meje in na nadzornih točkah na notranjih mejah, razen za osebe iz tretjih držav.

Kerstin Petričeva, v. d. generalnega direktorja Direktorata za javno zdravje na ministrstvu za zdravje, je tudi pojasnila, da ne glede na preklic epidemije, za katerega se je vlada odločila v četrtek zvečer, še vedno veljajo vsi ukrepi, ki niso bili preklicani. Ob tem je dodal: “Zaščitni ukrepi bodo sproščeni, ko bomo lahko zanesljivo trdili, da ni več možno pričakovati prenosa virusa. S preklicem epidemije nismo še zagotovili, da virusa ni več.”

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s