V Sloveniji v petek, 15. maja, brez okuženih oseb pa tudi umrl ni nihče; V Hrvaško, tudi kot turisti, Avstrija za Slovence ostaja zaprta

Ljubljana, 16. maja 2020 – V Sloveniji v petek, 15. 5. 2020 ob testiranjih niso odkrili na novo pozitivnih vzorcev, bolezen covid-19. Včeraj tudi covid-19 ni zahteval novih smrtnih žrtev, doslej skupaj 103.

Opravljenih je bilo 1151 testov. V bolnišnicah se je v petek zdravilo 27 bolnikov s covidom-19, šest v intenzivni terapiji, dva so odpustili domov.

Do zdaj je, kot zapisano v Sloveniji covid-19 zahteval 103 življenja, opravljenih pa je bilo skupaj 68.852 testiranj.

In še sporočilo za turiste, ki želijo na Hrvaško ali Avstrijo:

Hrvaška – Notranja ministra Slovenije in Hrvaške Aleš Hojs in Davor Božinović sta potrdila, da lahko slovenski državljani odhajajo na Hrvaško tudi iz turističnih razlogov, saj je tudi turizem gospodarska dejavnost.

“Ni potrebno, da imate tam nepremičnino ali plovilo, že obisk Hrvaške zaradi turističnega namena – glede na to, da je to gospodarska dejavnost – se je sprostil. Je mogoč, seveda ob pogojih, ki jih bo predpisala sosednja država,” je dejal Hojs, ki je dodal, da je prehajanje slovensko-hrvaške meje še vedno mogoče le na trenutno odprtih mejnih prehodih.

Avstrija: Od jutri, 17. maja, ostajajta zaprti samo meji s Slovenijo in Italijo. Komentar ni potreben! Morda ga ima slovenska vlada? Po naših trenutnih informacijah, nima!

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s