V Sloveniji včeraj okužena ena oseba, za covid-19, število mrtvih ostalo pri številki 104; Odslej samoplačniški testi za 93 evrov

Ljubljana, 20. maja 2020 – V Sloveniji je v torek, 19. maja, ob 981 opravljenih testih ugotovljen en nov primer oseba, ki je bila okužena z novim koronavirusom, skupno doslej 1468. Število umrlih se ni povečalo in je ostalo pri 104 umrlih od začetka epidemije. Doslej je bilo v Sloveniji opravljenih skupaj 71.951 testiranj.

V slovenskih bolnišnicah je zaradi covida-19 hospitaliziranih 23 bolnikov, štiri pa zdravijo na intenzivni negi. En bolnik je bil odpuščen iz bolnišnice, skupaj doslej 276.

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Odslej samoplačniški testi za 93 evrov

Samoplačniško testiranje glede okužbe z novim koronavirusom je od prejšnjega tedna že mogoče v Splošni bolnišnici Celje. Od jutri, 21. maja, pa bo mogoče tudi na kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s