V Sloveniji včeraj brez okuženih oseb, za covid-19 umrl ni umrl bolnik, skupaj število mrtvih 106

Ljubljana, 22. maja 2020 – V Sloveniji je v četrtek, 21. maja, ob 882 opravljenih testih ni bil ugotovljen noben primer oseba, ki bi bila okužena z novim koronavirusom, skupno doslej 1468. Umrl ni nobeden bolnik s covidom-19, skupaj jih je doslej umrlo 106, je sporočila vlada. Doslej je bilo v Sloveniji opravljenih skupaj 73.742 testiranj.

V slovenskih bolnišnicah je zaradi covida-19 hospitaliziranih 21 bolnikov, šrirje se zdravijo na intenzivni negi. Iz bolnišnic so doslej skupaj odpustili 278 bolnikov s covidom-19.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) od 15. maj dalje na spletni strani objavlja tudi oceno aktivnih primerov covid-19 v Sloveniji. Ta ocena se nanaša na določen dan in se sproti posodablja.

Podatke o širjenju okužb in COVID-19 zbirata Ministrstvo za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktualne podatke, ki so zajeti do polnoči preteklega dne do 12. ure.

Odslej samoplačniški testi za 93 evrov

Samoplačniško testiranje glede okužbe z novim koronavirusom je od prejšnjega tedna že mogoče v Splošni bolnišnici Celje. Od danes, 21. maja, pa tudi na kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… https://www.nijz.si/ ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s