SLOVENIJA PREKLICALA EPIDEMIJO COVIDA-19, KAR PA ŠE NE POMENI DA NOVIH OKUŽENIH NI

Ljubljana, 6. junij – Po preklicani epidemija 31. maja covida-19, ki je trajala od 12. marca, se je pokazalo, da »spanje« ni dovoljeno. Namreč v zadnjih dneh se je manjše žarišče okužb pojavilo v povezavi z medicinsko sestro v jeseniški bolnišnici in še eno okuženo osebo v Ljubljani, epidemiologi pa so se nato lotili tudi testiranja njunih stikov.

Na Jesenicah je bilo tako skupno do zdaj potrjenih 13 okužb, v Ljubljani pa 260. Aktivno okuženih je bilo v petek v državi po oceni NIJZ-ja 16. Skupno je bilo v Sloveniji tako potrjenih 1484 primerov okužbe z novim koronavirusom. Do zdaj je zaradi covida-19 umrlo 109 bolnikov.

Ob tem velja vedeti! Koronavirus je še vedno med nami, zato velja misliti z glavo in upoštevati, da še vedno nismo sami. Koronavirus je še vedno tu!

A VELJA VEDETI ŠE TO! – “Ko bo v trgovini preveč ljudi, bo varnostnik lahko zahteval, da se ljudje ustavijo, da se gneča zmanjša ali da si nataknejo maske.

“Če imamo v lokalu enega gosta ali eno samo družino, ni treba nositi maske ob vstopu ali odhodu na WC, še vedno pa velja: higiena rok, kašlja, in ko je treba, tudi maska,” je nedavno na tiskovni konferenci vlade pojasnjeval uradni govorec vlade za covid-19 Jelko Kacin. “Brez maske nikamor več, ali je v torbi, ali v vrečki, ali v žepu, suknjiču,” je dodal.

A ne pozabite! Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s