SLOVENIJA PREKLICALA EPIDEMIJO COVIDA – VČERAJ POTRDILI ENO OKUŽBO

Ljubljana, 7. junij – Po preklicani epidemija 31. maja covida-19, ki je trajala od 12. marca, se je pokazalo, da »spanje« ni dovoljeno. Namreč v zadnjih dneh se je manjše žarišče okužb pojavilo v povezavi z medicinsko sestro v jeseniški bolnišnici in še eno okuženo osebo v Ljubljani, epidemiologi pa so se nato lotili tudi testiranja njunih stikov.

Včeraj, 6. junija, so ob 229 testiranjih potrdili eno okužbo z novim koronavirusom, je vlada zapisala na Twitterju. Skupno je bilo v Sloveniji tako doslej potrjenih 1485 primerov okužbe. Včeraj ni umrl noben bolnik s covidom-19, skupaj doslej 109 bolnikov. V bolnišnični oskrbi je pet bolnikov.

Ob tem velja vedet! Koronavirus je še vedno med nami, zato velja misliti z glavo in upoštevati, da še vedno nismo sami. Koronavirus je še vedno tu!

A VELJA VEDETI ŠE TO! – “Ko bo v trgovini preveč ljudi, bo varnostnik zahteval, da se ljudje ustavijo, da se gneča zmanjša ali da si nataknejo maske, to je nekaj običajnega in menim, da bo takšno navodilo vsak razumel. Če imamo v trgovini enega kupca, pa verjetno ni težav.”

“Če imamo v lokalu enega gosta ali eno samo družino, ni treba nositi maske ob vstopu ali odhodu na WC, še vedno pa velja: higiena rok, kašlja, in ko je treba, tudi maska,” je na tiskovni konferenci vlade pojasnjeval uradni govorec vlade za covid-19 Jelko Kacin. “Brez maske nikamor več, ali je v torbi, ali v vrečki, ali v žepu, suknjiču,” je dodal.

A ne pozabite! Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s