V torek v Sloveniji potrdili štiri nove okužbe

Ljubljana, 17. junij – Po podatkih pristojnih sproščanje pristopov povezanih z možnostjo okužbe s s koronavirusom kažejo že prve negativne rezultate. Tako je v torek, 16. junija, bilo v Sloveniji potrjenih, da se okužba spet širi, in sicer jih je bilo ob 986 testiranjih ugotovljeno štiri več, in sicer po dve v osrednjeslovenski (Ljubljana) in gorenjski (Jesenice, Kranj) regiji, kažejo podatki sledilnika.

Ko rečeno, so včeraj izvedli 986 testiranj, skupno doslej 90519, ki so pokazala, da sta najdena dva okužena moška in dve ženski.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje dr. Bojana Beović že opozarja, da je porast okužb posledica odpiranja meja. Zato meni, da bi morali za države iz rdečega in črnega seznama, ki ga ima NIJZ in kjer je širjenje bolezni močnejše, zaostriti kriterije za vstop v državo, med drugim zmanjšati število izjem. V večini primerov gre za vnose z Balkana, je poročal Radio Slovenija. Če nekoliko ugibamo, je težava ta, da v Sloveniji živeči državljani iz področja balkanskih držav morda prelahkotno prestopajo mejo s sosednjo Hrvaško, ko se vračajo iz BiH, Srbije in Makedonije.

Zato velja upoštevati opozorila dr. Bojane Beović ob potrjenih okužbah z novim koronavirusom v zadnjih dneh (teh je bilo v prvih dveh dneh tega tedna že 7, ves prejšnji teden pa 11) opozarja, kar, kot rečeno kaže na to, da so se ljudje očitno preveč sprostili.

In ob tem velja opozoriti, da v večini gre za vnose virusa iz tujine, zalo lahko položaj postane kritičen, saj bi lahko novi vnosi virusa v državo v prihodnje povzročilo nevarnost razširitve virusnih žarišč v Sloveniji.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 16. 6. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 986
– Št. pozitivnih: 6
– Št. hospitaliziranih: 7
– Št. oseb na intenzivni negi: 1
– Skupno testiranih 90519
– Število umrlih: 0/109

Zato ne pozabite! Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s