Včeraj potrjenih šest novih okužb; V sosednji Hrvaški kar 19

Ljubljana, 20. junij – V Sloveniji so včeraj, 19. junija, po opravljenih testiranjih 1147 oseb na novi koronavirus potrdili šest novih oseb. V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi šest bolnikov. Umrl ni nihče.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za nacionalno zdravje (NIJZ) so skupaj tako doslej v slovenski prestolnici potrdili 270 primerov okužbe, v Piranu 6, pri tujih državljanih pa 19. Občin s 15 ali več primeri okužbe je 16.

V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi šest bolnikov. Tri nove okužbe so odkrili v Ljubljani, eno v Piranu in dve pri tujih državljanih.

V slovenskih bolnišnicah so odpustili dva bolnika s covidom-19, tako da se v bolnišnicah zdaj zdravi šest bolnikov, eden izmed njih je na intenzivni negi. Doslej so iz bolnišnic odpustili 296 bolnikov s covidom-19.

Do zdaj je za covidom-19 umrlo 109 bolnikov. V Sloveniji so doslej opravili 91.250 testov na okužbo z novim koronavirusom. Med 1519 pozitivnimi je 677 moških in 842 žensk.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 19. 6. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 1147
– Št. pozitivnih: 6
– Št. hospitaliziranih: 6
– Št. oseb na intenzivni negi: 1
– Dnevno | skupno št. odpuščenih iz bolnišnice: 2 | 296
– Število umrlih: 0

Velja dodati, da je Slovenija na »rdeči« seznam uvrstila države z Balkana, in sicer BiH, Srbijo in Kosovo. To pa pomeni, da bodo morali državljani teh držav v 14-dnevno karanteno, kar pa velja tudi za slovenske državljane, ki bi obiskali te države.

Ob tem je zanimivo, da so včeraj v sosednji Hrvaški, katere prebivalci lahko prehajajo slovensko mejo brez posebne kontrole včeraj našli med testiranimi 12 okuženih, danes, 20. junija, pa naj bi jih, kot poroča elektronski dnevnik Index.hr med testiranimi, našli kar 19.

Zato ne pozabite! Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s