Včeraj v Sloveniji potrjena ena okužba; V sosednji Hrvaški doslej 18…(?)

Ljubljana, 21. junij – V Sloveniji so včeraj, 20. junija, po opravljenih testiranjih 758 oseb na novi koronavirus potrdili eno okuženo osebo. V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi šest bolnikov. Umrl ni nihče.

Po podatkih vlade bilo v soboto testiranih 758 ljudi, pri tem je bila odkrita ena nova okužba. v Velenju. Novih smrtnih žrtev ni bilo, hospitaliziranih je še vedno šest bolnikov, na intenzivni negi pa ostaja en bolnik.

V Sloveniji je sicer zaradi covida-19 doslej umrlo 109 ljudi. Doslej so opravili 92.008 testov, število vseh pozitivnih doslej pa znaša 1520.

In še opozorilo! Zaradi velikega števila testiranj v Zdravstvenem domu Ljubljana na Metelkovi ulici, kjer je tudi ambulanta covid-19, čakalna doba za test med štirimi in petimi dnevi. 

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 20. 6. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 758
– Št. pozitivnih: 1
– Št. hospitaliziranih: 6
– Št. oseb na intenzivni negi: 1
– Dnevno | skupno št. odpuščenih iz bolnišnice: 2 | 296
– Število umrlih: 0

Velja dodati, da je Slovenija na »rdeči« seznam uvrstila države z Balkana, in sicer BiH, Srbijo in Kosovo. To pa pomeni, da bodo morali državljani teh držav v 14-dnevno karanteno, kar pa velja tudi za slovenske državljane, ki bi obiskali te države.

Ob tem je zanimivo, da so včeraj v sosednji Hrvaški, katere prebivalci lahko prehajajo slovensko mejo brez posebne kontrole včeraj našli med testiranimi 19 okuženih, danes, 21. junija, pa naj bi jih, kot poroča elektronski dnevnik Index.hr med testiranimi, do tega trenutka, ko to poročamo, našli novih 18. Pravi podatki naj bi bili objavljeni po 15. uri.

Zato ne pozabite! Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Leave a Reply