Zakaj je za slovenski NIJZ 13 enako 30?

Potem ko je slovenski minister za zdravje dr. Tomaž Gantar včeraj, 22. junija, za POP TV izrazil zaskrbljenost zaradi razmer glede novega koronavirusa pri naši južni sosedi, Hrvaški, so danes, 23. junija, pri slovenskem Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) začeli javnost pomirjati, da je epidemiološka slika na Hrvaškem podobna stanju kot v Sloveniji.

Če bi pri NIJZ javnosti sporočali, da menijo, ali, da so po dogovoru s Hrvaškim zavodom za javno zdravstvo v stiku in skupaj ugotavljajo, da ni posebnih žetev zaradi porasta okuženih na Hrvaškem, bi jih razumeli, da mirijo slovensko in tudi javnost sosednjih in evropskih držav.

A dejstvo je, da Hrvaška v zadnjih dneh poroča o porastu okužb, saj so jih samo včeraj potrdili 30. Torej ni nikakršne potrebe po javnem spreminjanju pogleda slovenskega zdravstvenega ministra, ki je včeraj za POP TV izrazil le zaskrbljenost, za kar ima pravico in odgovornost. 

Zato ni nikakršne potrebe, da bi slovenski Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) trdil, da je 13 (včeraj v Sloveniji okuženih) enako 30 (včeraj na Hrvaškem okuženih). Če je osnova druga, naj NIJZ objavi, kaj so želeli sporočiti s tem, da je drži njihova trditev, da epidemiološka slika na Hrvaškem podobna stanju kot v Sloveniji./Pripravil: Janez Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s