V Sloveniji včeraj, 23. junija, potrjenih sedem (7) na novo okuženih

Ljubljana, 24. junij – V Sloveniji so včeraj, 23. junija, po opravljenih testiranjih 1222 oseb, na novi koronavirus potrdili pri sedmih(7) oseb. V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi šest bolnikov. Umrl ni nihče.

Skupno je bilo do zdaj po 95. 387 opravljenih testih potrjenih 1541 okužb z novim koronavirusom. Za covid-19 novih smrtnih žrtev ni bilo, doslej je skupno umrlo 109 bolnikov. Trenutno je po podatkih NIJZ-ja v Sloveniji 48 aktivnih primerov okužb.

Po zadnjih podatkih je v Sloveniji hospitaliziranih 7 ljudi s covidom-19, dva pa potrebujeta intenzivno nego. V torek iz bolnišnične oskrbe ni bil odpuščen noben bolnik, skupno jih je bolnišnično zdravljenje uspešno prestalo 297.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 23. 6. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 1222
– Št. pozitivnih: 7
– Št. hospitaliziranih: 7
– Št. oseb na intenzivni negi:2
– Dnevno | skupno št. odpuščenih iz bolnišnice: 0 | 297
– Število umrlih: 0/109

Vlada je sprejela nekatere ukrepe za zamejitev ponovnega širjenja virusa covid-19, med drugim bo od polnoči, 24. junija, veljalo ponovno obvezno nošenje zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih.

In še to! Ministrstvo za zdravje daje informacije glede karantenskih odločb po telefonu izključno na številki 01 478 68 48 med 8.30 in 15.30. Podatke pa je mogoče dobiti po elektronski pošti na naslovu karantena.mz@gov.si. Objavili so tudi druge kontaktne številke in elektronske naslove za informacije o novem koronavirusu.

Za zdravstvena priporočila in napotke je treba poklicati Nacionalni inštitut za javno zdravje na telefonsko številko 01 2441 729..

Informacije glede prehoda meje dajejo v klicnem centru za koronavirus policije na telefonski številki 01 514 70 01, elektronski pošti na info.koronavirus@policija.si.

Velja dodati, da je Slovenija na »rdeči« seznam uvrstila države z Balkana, in sicer BiH, Srbijo in Kosovo. To pa pomeni, da morajo državljani teh držav v 14-dnevno karanteno, kar pa velja tudi za slovenske državljane, ki bi obiskali te države.

V sosednji Hrvaški naj bi do danes odkrili še 23 okuženih (v ponedeljek kar 30). Hrvaška bo “zaprla” svoje meje (danes, 24. junija, od polnoči) s Srbijo, BiH in Kosovo in Severno Makedonijo, in sicer na ta način, da bodo vsi, ki bodo vstopili iz teh držav morali v 14 dnevno samoizolacijo. Te obveze ne veljajo za tiste, ki so v tranzitu preko prej omenjenih držav preko Hrvaške.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović pa kljub večjemu številu okuženih na Hrvaškem zadnje dni še vedno trdi, da je Hrvaška varna turistična država.

Slovenija na stanje na Hrvaškem to še ni reagirala in mirno v sosednjo Hrvaško spušča svoje in evropske državljane, ki imajo dovoljen prost prestop meje s Slovenijo in vstop vanjo.

In še podatki za naša severno sosedo Avstrijo – V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili 41 novih okužb z novim koronavirusom, je sporočilo avstrijsko ministrstvo za zdravje. Zaradi covida-19 v zadnjem dnevu ni umrl nihče, vse skupaj pa 693 ljudi. Ob tem so avstrijske oblasti napovedale nadaljnje rahljanje ukrepov.

Zato ne pozabite! Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s