Tudi Iskratel ni več slovenski

Kranj/Linz, 1. julija – Kranjski Iskratel, ki je že nekaj časa iskal strateškega partnerja, je, kot poroča STA, dobil avstrijskega LASTNIKA. Včeraj, 30. junija 2020, je namreč podjetje S&T iz Linza podpisalo pogodbo o prevzemu 100-odstotnega deleža kranjske skupine. Posel naj bi končali jeseni po pridobitvi vseh potrebnih dovoljenj.

In nekaj podatkov o Iskratelu, kot je zapisano na njihovi predstavitveni strani – Iskratel je z več kot 70 leti izkušenj vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno transformacijo telekomunikacij, transporta, javne varnosti in energetike ter nudenja proizvodnih storitev. Z lastnimi razvojnimi in proizvodnimi centri, več kot 900 zaposlenimi in globalno prisotnostjo v več kot 50 državah združuje izkušnje in strokovnost z ustvarjalnostjo in inovativnostjo.

Skupina Iskratel, ki je leto 2019 končala s 115 milijoni evrov prihodkov, bo kot članica skupine S&T ohranila svojo identiteto in blagovno znamko. Ob kupnini v višini 37,5 milijona evrov pogodba predvideva tudi variabilni del, ki je odvisen od poslovne uspešnosti v prihodnjih treh letih.

Podjetji z združitvijo prepoznavata številne sinergije, priložnosti pa vidita tudi v krepitvi prodajne mreže v regiji Adriatic in Vzhodni Evropi ter širitvi na trge Zahodne Evrope.

Osebna izkaznica Iskratela:

Več kot 70 let izkušenj

30 lokacij po vsem svetu

900 zaposlenih Globalna

prisotnost v več kot 50 državah

100 milijonov zadovoljnih uporabnikov

Lastna razvoj in proizvodnja v EU

In kot kaže, to ni dovolj, zato “potrebujejo” partnerja, ki jim bo z združitvijo zagotovil številne sinergije. S prodajo pa vidijo priložnosti pa v krepitvi prodajne mreže v regiji Adriatic in Vzhodni Evropi ter širitvi na trge Zahodne Evrope (žal tu na omenjenih področjih ni uspelo našteti 50 držav – »pomanjkanje« znanja zemljepisa pač, se razume našega). 

Torej je še eno slovensko podjetje, ki je pristalo v tuji lasti. Če se bo, tako nadaljevalo, bo Slovenija le še rezervat slovenske delovne sile tujih lastnikov v nekoč uspešnih slovenskih podjetij, ki jih prodaj kot po tekočem traku./LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s