V Sloveniji so včeraj, 6. julija na novi koronavirus potrdili 16 okuženih oseb

Ljubljana, 7. julij – V Sloveniji so včeraj, 6. julija, po opravljenih testiranjih 1325 oseb, na novi koronavirus potrdili 23 okuženih oseb.

V bolnišnici je zaradi covida-19 12 ljudi, nihče ni na intenzivni negi. Nihče tudi zaradi koronavirusne bolezni ni umrl, kažejo podatki ministrstva za zdravje in NIJZ-ja.
Skupno število potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom v Sloveniji je naraslo na 1729. Doslej je bilo pri nas skupno opravljenih 108223 testiranj.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 6. 7. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 1325
– Št. pozitivnih: 23
– Št. hospitaliziranih: 12
– Št. oseb na intenzivni negi:0
– Dnevno | skupno št. odpuščenih iz bolnišnice: 0 | 299
– Število umrlih: 0/111

Domovi za starejše, zapori in drugi socialno-varstveni zavodi kot ogrožena območja –

Vlada je sicer v ponedeljek odločila, da bo domove za starejše in druge socialno-varstvene zavode, tudi zapore, razglasila za ogrožena območja. “S tem bodo ustvarili pravno podlago za sprejemanje ukrepov, med njimi pa je lahko tudi zapiranje domov, če se v posvetovanju s stroko tako odločimo,” je v Odmevih pojasnil minister za delo, družino, socialne zadeve Janez Cigler Kralj. Minister je še povedal, da so v zakonodajno obravnavo dali predlog, da z 31 milijoni evrov interventno pomagajo domovom za starejše občane reševati kadrovsko stisko, da se stroški ne bi prevalili na stanovalce in njihove sorodnike.

In še to! Ministrstvo za zdravje daje informacije glede karantenskih odločb po telefonu izključno na številki 01 478 68 48 med 8.30 in 15.30. Podatke pa je mogoče dobiti po elektronski pošti na naslovu karantena.mz@gov.si. Objavili so tudi druge kontaktne številke in elektronske naslove za informacije o novem koronavirusu.

Za zdravstvena priporočila in napotke je treba poklicati Nacionalni inštitut za javno zdravje na telefonsko številko 01 2441 729..

Informacije glede prehoda meje dajejo v klicnem centru za koronavirus policije na telefonski številki 01 514 70 01, elektronski pošti na info.koronavirus@policija.si.

Potovanje je odsvetovano v Srbijo, Albanijo, Bosno in Hercegovino, Severno Makedonijo ter na Kosovo. Potniki, ki pridejo iz teh držav, morajo v 14-dnevno karanteno. In še kazen, če ne upoštevate karatne od 400 do 4000 evrov.

Kot je znano je Hrvaški, od minule sobote uvrščena med ne-varne države. Koliko imajo okužemnih v minulih 24 urah bomo še poročali.

Zato ne pozabite! Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s